De goede doelen - KOLPP_2017

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sponsoren
De vrijmarkt start van 07:00 tot 17:00.

op deze pagina:
Een vrijmarkt is prachtig en dat alles na afloop opgeruimd moet worden is ook logisch. Maar dat er nog zoveel goed bruikbaar spul direct in de vuilcontainer gaat, vinden wij als KOLPP zonde. Wij zijn geen organisatie die daar zelf iets mee kan, dus nodigen wij verschillende goede doelen uit om al uw spullen uit te zoeken en daarmee te doen waar zij goed in zijn.

Stichting babyspullen helpt ouders die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken, door tweedehands baby kleding en spullen te verstrekken.

De oprichters van Stichting Babyspullen weten hoe moeilijk het is om met een klein budget en een baby op komst rond te komen. Daarom bieden zij hulp door deze ouders via verschillende hulp instanties te voorzien van babystartpakketten. Zodat aankomende ouders zonder zorgen hun kleintje alles kunnen geven wat nodig is!
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een babystartpakket? Of wil je meer weten over hoe je Stichting Babyspullen kunt steunen om ouders te helpen? Deze informatie vindt je op de website. Als je vragen hebt, neem dan vooral contact met hun op!

Via hun landelijk netwerk met inzamelpunten zamelen zij babyspullen in. Het gaat om voornamelijk babykleding tot en met maat 86/92. Beddengoed, verzorgingsproducten, luiers en flesjes etc. zijn van harte welkom. De babyspullen worden gecontroleerd en daarna gesorteerd op maat. Met deze spullen kunnen ze de babystartpakketten maken.
Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk wil een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daar mee geholpen kunnen worden.
Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk is ervan overtuigd dat Heerhugowaarders en Langedijkers bereid zijn om zich in te zetten voor hulpbehoevenden in onze dorpen. Present wil hierbij een (ver)bindende schakel zijn en een maatschappelijke beweging op gang brengen waarbij het weer vanzelfsprekend wordt om elkaar te helpen.

Omdat zij afhankelijk zijn van fondsen en giften zijn zij op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om hun werk te kunnen blijven doen. Stichting Present zamelt daarom ook kleding en schoenen in om ze een nieuwe bestemming te geven. Na een eerste selectie en eventuele reparatie wordt de beste kleding te koop aangeboden via tweedehands winkels. De rest gaat naar het Oostblok of Afrika, terwijl versleten kleding wordt hergebruikt, bijvoorbeeld in de papierindustrie. Met de opbrengst financiert de stichting allerlei sociale projecten in Heerhugowaard en Langedijk. Wilt u uw oude kleding kwijt? Neem dan contact met hun op, tel. 072-5346992 / 06-20841262 of via info@stichtingpresent-heerhugowaard.nl.

Stichting Helpende Hand is ontstaan om mensen te helpen welke door omstandigheden in de problemen zijn geraakt. Denk hierbij aan o.a. de financiƫle crisis of een echtscheiding.
 De hulp wordt geboden aan veelal mensen die in een schuldsanering zitten en moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Hierdoor is er vaak geen geld meer voor extra dingen zoals speelgoed en kleding.

Stichting Helpende Hand helpt deze mensen door gratis kleding, speelgoed en eten te verstrekken welke uit donaties binnen zijn gekomen.

Tevens verzorgen wij jaarlijks een sinterklaasfeest voor de kleintjes van de minima,  delen zij kerstpakketten uit en als er geld voor beschikbaar is willen zij ook nog wel eens een dagje uit organiseren (in samenwerking met andere stichtingen met hetzelfde raakvlak).
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu